This post was originally published on this site

Wielerpelotons en Dikke Bandenrace in Berghem

Berghem (Oss): D’n Bèrgse wielerronde koerst op zondag 29 maart weer door de straten van Berghem. En dat parcours is er niet alleen voor de jeugdige wielrenners, maar ook voor alle jeugd die graag op een echt parcours wil fietsen. Dat kan allemaal bij de Dikke Bandenrace. De jeugdwielrenners strijden vanaf 9.45 uur in 7 categorieën om de hoogste podiumplaatsen. De wielerdag wordt afgesloten met een groot spectaculair peloton: nieuweling-meisjes en junior-vrouwen.

Rond 11.30 uur starten de Dikke Bandenracers. Deze race is bestemd voor alle jeugd van 7-12 jaar met liefhebberij voor fietsen. Dat is bijzonder mooie belevenis voor kinderen, omdat ze met hun eigen fiets op een echt wielerparcours mogen fietsen. Uiteraard is voor alle jeugd een mooie prijs. Alle kinderen komen na afloop op het podium voor het fotomoment van de dag. Kinderen mogen een helm lenen van de organisatie. Deelname en entree zijn uiteraard gratis. Kijk op www.bergsewielerronde.nl voor alle informatie en aanmelding.

Op zondag 29 maart is het wielerparcours in Berghem afgesloten voor verkeer. Omwonenden ontvangen een brief. Meer informatie over zowel het wielrennen, de Dikke Bandenrace en het parcours is te vinden op www.bergsewielerronde.nl

Op de foto de winnaar junior-vrouwen 2019 (gemaakt door Harold Vogels)