This post was originally published on this site

Inbrekers slaan een woning met Politiekeurmerk Veilig Wonen liever over. Maar hoe maak je het inbrekers nou eigenlijk zo moeilijk mogelijk? De PKVW-informatiewagen helpt bewoners (in Midden-Nederland) om een inbraak in hun woning te voorkomen.

Gemiddeld is een inbreker minder dan een minuut bezig om een woning binnen te komen. Duurt het langer om binnen te komen, dan zoeken ze liever een ander huis. Reden genoeg om maatregelen te nemen volgens de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Gecertificeerd hang-en-sluitwerk is belangrijk, maar het is ook zaak de veiligheidsmaatregelen te gebruiken. Ga je dus even de deur uit? Draai de boel op slot!

Met de PKVW-informatiewagen geeft een gemeente informatie over inbraakpreventie aan haar bewoners op een laagdrempelige manier. Na enige tijd stil te hebben gestaan vanwege het coronavirus, zijn we blij te kunnen melden dat gemeentes vanaf 1 juli 2020 de PKVW-informatiewagen weer kunnen inhuren.

Coronamaatregelen
Vanzelfsprekend neemt de informatiewagen alle coronamaatregelen volgens de richtlijnen van het RIVM in acht. Zo kan er maar persoon tegelijkertijd met de preventieadviseur in gesprek zijn en desinfectiespray is volop aanwezig zodat na elke demonstratie de maatregelen weer gereinigd kunnen worden.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje!

Benieuwd wat de PKVW-informatiewagen voor jouw gemeente kan betekenen? Kom zelf kijken en ervaren. Neem voor meer informatie  contact op met PKVW-adviseur Maarten van Weel. Het programma van de informatiewagen voor de komende tijd vind je hier.